Regulament de functionare
Instructiuni si ordonante!
Toate regulamentele legale pentru statiile de lucru (calculatoare) sunt explicate in articolul 4 si 5 al directivului Consiliului Comunitatii Economice Europene, EEC in ce priveste cerintele de siguranta si sanatate aplicabile in cazul folosirii ecranului de imagine" (90/270/EEC), acoperind urmatoarele arii:

... Cerintele de sanatate minime

... Lumina puternica si lumina orbitoare in statiile de lucru (calculatoare)

... Temperatura in statiile de lucru

... Cerintele de iluminare in statiile de lucru

Cerinte de sanatate minime
Folosirea unei asemenea aparaturi nu trebuie se fie o sursa de risc pentru muncitori.
Lumina puternica si lumina orbitoare in statiile de lucru (calculatoare)
Ecranul nu trebuie sa fie afectat de reflexiile puternice si de reflexii raspunzatoare in cauzarea disconfortului utilizatorului.
  Aceasta specificatie a devenit intre timp nereala. In primul rand: Daca un angajat este pozitionat cu fata la o fereastra, ochii lui sunt expusi la o densitate de iluminare maxima. A avea fereastra pozitionata in spate inseamna ca lumina este reflectata pe ecranul monitorului. O pozitie paralela duce la o reflexie laterala si la o reflexie medie pe ecran.

In al doile rand: Pentru a putea exploata la maxim spatiul disponibil pentru amenajarea birourilor, computerele din statiile de lucru , in multe cazuri trebuie pozitionate langa geam.
Statiile de lucru vor fi proiectate astfel incat sursele de lumina, cum ar fi geamurile, sau peretii transparenti, translucizi , pereti sau dispozitive de culoare stralucitoare, nu vor cauza o lumina puternica directa si pe cat posibil, nici o reflexie pe ecranul monitorului. Geamurile vor fi prevazute cu un sistem potrivit de acoperire ajustabil pentru atenuarea efectelor luminii naturale, ce patrunde in statiile de lucru
  Filmele MULTIFILM indeplinesc perfect cerintele mentionate mai sus. Coeficientul de transmitere a luminii este de doar 2 pana la 3 %. Mai mult de atat, aceste filme combina o excelenta protectie impotriva luminii puternice, cu o priveliste nestingherita.
Temperatura in statia de lucru
Aparatura din statiile de lucru nu ar trebui sa produca o caldura excesiva care sa creeze un discomfort pentru angajati.
Filmele MULTIFILM reflecta in exterior approx. 80 % din radiatiile infrarosii ale luminii solare , astfel incat energia provocata de radiatii nu este transformata in caldura in interioriul camerei. Aceasta inseamna 60 % pana la70 % din caldura provocata de soare este tinuta in afara camerei.
Cerinte de iluminare in statiile de lucru.
Posibilele turbulente provocate de stralucirea puternica si de reflexii pe ecran sau pe orice alta aparatura, vor fi prevenite prin coordonarea locului de munca si a amplasarii statiilor cu pozitionarea si ajustarea caracteristicile tehnice ale surselor artificiale de lumina.